Your address will show here +12 34 56 78

O nas

Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki ima bogato glasbeno tradicijo.Brencl banda so: Ana Mezgec-violina, Rok Šinkovec-harmonika in vokal, Matjaž Bajc-kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič-kitara in vokalČeprav uporabljajo povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, so oblikovali povsem originalen zvok. Njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

 • Text Hover

Andrej Boštjančič

Andrej Boštjančič, rojen 21.05.1977 v Celju, je diplomirani delovni terapevt. Leta 1995 so ga k sodelovanju povabili člani tamburaške skupine, ki je delovala v okviru KUD-a Bistrica ob Sotli. Spomladi leta 1998 je ustanovil glasbeno skupino Zmajev rep, ki je trenutno še vedno zelo aktivna v igranju avtorske jazz-rock glasbe. Med študijem delovne terapije (1998-2002) ga je začela zanimati glasba tudi kot terapevtski medij. Izpostavili bi mogoče delavnico z imenom Komunikacija z zvokom, ki je bila prvič izvedena leta 2004. Isto leto je začel sodelovati z integrirano glasbeno skupino The Kripls. Leta 2003 in 2004 je bil vključen v ptujski CID, kjer se je učil pri kitaristu Samotu Šalamonu. Pozimi 2006 je sodeloval pri snemanju prvenca prleškega kantavtorja Tadeja Vesenjaka. Pomladi 2007 sta ustanovila s Polono  Brencl bando.

 • Fotographia - Eva Buchinger, Bojan Stepančič
 • Fotographia - Eva Buchinger, Bojan Stepančič
 • Photos by Eva Buchinger, Bojan Stepančič
 • Photos by Eva Buchinger, Bojan Stepančič
 • Photos by Eva Buchinger, Bojan Stepančič

Ana Mezgec

Violino v bendu danes igra Ana Mezgec (vmes je mesto violinista po ustanoviteljici Poloni Žalec zasedel Klemen Bračko), klasično izobražena glasbenica, ki gode na violino od malih nog, študirala pa je na ljubljanski Akademiji za glasbo. Deluje tako solo kot v raznih komornih zasedbah in orkestrih, je tudi članica sekcije prvih violin v simfoničnem orkestru RTV Slo. V letošnjem letu 2019 je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana. Mdr. je bila koncertna mojstrica simfoničnega orkestra AG in z njim koncertirala tudi v Berlinu, sodelovala v orkestru Opere in baleta Ljubljana ter v Mestnem gledališču Ljubljanskem. Ob delovanju v klasičnih zasedbah in Brencl Bandi igra z bendi in solisti različnih usmeritev, kot so Noctiferia, Jarc-Gregorin Trio, Goran Bojčevski in Vlatko Stefanovski, Luka Šulić in drugi.

Rok Šinkovec

Rok Šinkovec taca po obli že več kot tri desetletja, prijokal je v Šempetru pri Novi Gorici, odraščal in maturiral pa v Idriji. Na zadnji stopnici pred diplomo iz latinščine in splošnega jezikoslovja na ljubljanski FF se spotika znova in znova. Glasbi je vdan od rosnih let dalje, raziskuje pa prostranstva svetov solo petja, harmonike, klaviatur, tube, raznih »frulic«, če ga piči pa še česa. Sodeloval je, še, in v upanju, da še bo z zanesenjaki kot so: Slon in sadež, Relight in »podružnice«, Chaosstar, Perunovo listje, Swarga, Idrijska godba na pihala, Flashback in priložnostne zasedbe. Glasbeno spremljavo je pridajal gledališkim predstavam pod okriljem Šentjakobskega gledališča in KUD-a Gverila (oboje v Ljubljani). Kolektivom Billy the kid, Skat in Electrix  je doniral verze in kitice. Zelo je vzradoščen, ker lahko z Rudo, Ano in Matjažem pri Brencl bandi nudi dodatne etno užitke z mehom in glasilkami.

 • Fotographija - Nika Zuljan, Unknown
 • Fotographija - Nika Zuljan, Unknown
 • Fotografija: Tina Jenko, Boštjan Imperl
 • Fotografija: Tina Jenko, Boštjan Imperl

Žiga Ipavec

Žiga Ipavec, rojen 24. 6. 1993 na Primorskem, se z glasbo srečuje že od otroštva – od radovednega imitiranja melodij, oponašanja opernih pevcev, do kitarskega imitiranja Angus Younga. Med obiskovanjem dramsko-gledališke gimnazije je začel obiskovati privatne ure bobnov pri učitelju Marku Lasiču. Ta ga je kasneje napotil v šolo priznanega bobnarja in tolkalista Zlatka Kaučiča, ki jo je obiskoval 5 let. Preplet tega mu je kasneje pomagal pri odločitvi o nadaljni glasbeni poti. Že od začetka je aktivno sodeloval pri ustvarjanju glasbe v zasedbah Placubendu, Apadopulus BIBI, Kombo B in Koromač. Sodeloval je tudi z gledališčem in bil soavtor glasbe v nagrajeni predstavi Bolje tič v roki, kot tat na strehi. Sodeloval je tudi pri snemanju in ustvarjanju filmske glasbe za filme Tišina, Camera obscura in Graditelj. Trenutno igra v zasedbah Nesesari Kakalulu, Koromač, Kavasutra, TRIIIS, MaRuŽi ter Brencl Banda. Slednji se je kot zadnji pridružil na vabilo Andreja Boštjančiča – Rude, da bi z dodatnim zvokom in ritmom bobnov prispeval k novi burji v nadaljnem ustvarjanju zasedbe.

Matjaž Bajc

Matjaž Bajc, rojen v Šempetru 8.5.1992, je začel z igranjem saxofona, ki ga je z vstopom v pihalni orkester zamenjal s tenorsko tubo. Pri 13. letih se je prvič seznanil z bas kitaro in začel šolanje v kreativni šoli imenovani Kombo B – Zvočni Izviri svetovno priznanega tolkalista Zlatka Kaučiča. V času šolanja je soustanovil skupino Koromač, katera je trenutno še zelo aktivna, in spoznal učitelja Jošt Drašlerja, ki ga je navdušil nad kontrabasom. Tako je kontrabas postal njegov primaren inštrument. Študij kontrabasa je nadaljeval v Trstu pri profesorju Giovanni Maier-ju. Od takrat ga glasbena pot vodi preko različnih žanrsko glasbenih vsebin. Aktiven je v različnih glasbenih skupinah; Koromač, Kombo B, Apadopulus Bibi, Acamar trio, Brdonč trans quartet, Vitezi Ritma, Alchemical Playgrounds, Eht Zeđ, Triiis, Wood Ensamble, Orchestra senza onfini – orkester brez meja, Brencl Banda.

 • Fotographija - Tilen Persič, Eva Buchinger
 • Fotographija - Tilen Persič, Eva Buchinger

Raider

Vocals: 4 microphones
Violin: XLR connector with Phantom power
Accordion: XLR connector with Phantom power
Double Bass: DIbox
Guitar: XLR connector or DIbox

V tisku

Novice