Your address will show here +12 34 56 78

O nas

Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki ima bogato glasbeno tradicijo.Brencl banda so: Ana Mezgec-violina, Rok Šinkovec-harmonika in vokal, Matjaž Bajc-kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič-kitara in vokalČeprav uporabljajo povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, so oblikovali povsem originalen zvok. Njihova slovanska krila jih nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

 • Text Hover

Andrej Boštjančič

Andrej Boštjančič živi v Bistrici ob Sotli, kjer je kot najstnik začel sodelovati s tamburaško skupino. Od leta 1997 je sodelavec kluba Metulj, kjer je bil v letih med 1997 in 2008 programski vodja. Med študijem delovne terapije (1998–2003) ga je začela zanimati glasba kot terapevtski medij. Izvajal je delavnico “Komunikacija z zvokom” in sodelovati z integrirano glasbeno skupino The Kripls. Vse od srednje šole se udejstvuje v polju svobodne improvizirane glasbe. Igra v free jazz septetu Oholo! in improvizatorskem triu MaRuŽi TjažDaGa. Je ustanovni član zasedb:  Zmajev rep, Brencl banda, Črni Peter, RuŽa reda, Maruži Tjaždaga.

 • Fotographia - Eva Buchinger, Bojan Stepančič
 • Fotographia - Eva Buchinger, Bojan Stepančič
 • Photos by Eva Buchinger, Bojan Stepančič
 • Photos by Eva Buchinger, Bojan Stepančič
 • Photos by Eva Buchinger, Bojan Stepančič

Ana Mezgec

Violino v bendu danes igra Ana Mezgec (vmes je mesto violinista po ustanoviteljici Poloni Žalec zasedel Klemen Bračko), klasično izobražena glasbenica, ki gode na violino od malih nog, študirala pa je na ljubljanski Akademiji za glasbo. Deluje tako solo kot v raznih komornih zasedbah in orkestrih, je članica sekcije prvih violin v simfoničnem orkestru RTV Slo. V letu 2019 je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana za solo nastop z orkestrom. Bila je koncertna mojstrica simfoničnega orkestra AG in z njim koncertirala tudi v Berlinu, sodelovala v orkestru Filharmonije, Opere in baleta Ljubljana ter v Mestnem gledališču Ljubljanskem. Je koncertna mojstrica zasedbe Musica Emonica in redna članica skupine JG3O. Sodeluje z bendi in solisti različnih usmeritev, kot so Noctiferia, Goran Bojčevski, Vlatko Stefanovski, Luka Šulić in drugi. V letu 2021 je začela projekt avtorske glasbe pod imenom Nakana.

Rok Šinkovec

Rok Šinkovec, človek stoterih bendov in projektov, sicer nesojeni jezikoslovec inpreveč alter za donosni šovbiznis. Začel v začetku osnovne šole s harmoniko in klaviaturami, nadaljeval s solo petjem in tubo. Za tem zajadral v bendaške vode in morja: Idrijska godba na pihala, Perunovo listje, Swarga, Slon in sadež,  ŽPZ Kombinat, Josip brass, Cherry wine, 3oSepki, 2 Pesjana in še kaj spontano spohanega. Je redni član spremljevalne zasedbe za oddajo Živooke (Val 202) in neredni za Kaj dogaja? (Rtvslo). Obenem tudi doniral glasbeno spremljavo za predstave gledlišč Drama, SMG, Šentjakobsko, Kud Gverila, Impro liga in različne produkcije Kuda FP,  filme Melhiorca, Prvi dan v službi in Vsa življenja Toneta Mlakarja, kot tudi tekste za Skat, Electrix in Billy the Kid. V objemu Brencl bande že od 2008.

 • Fotographija - Nika Zuljan, Unknown
 • Fotographija - Nika Zuljan, Unknown
 • Fotografija: Tina Jenko, Boštjan Imperl
 • Fotografija: Tina Jenko, Boštjan Imperl

Žiga Ipavec

Žiga Ipavec, rojen na Primorskem, se z glasbo srečuje že od otroštva – od radovednega imitiranja melodij, oponašanja opernih pevcev, do kitarskega imitiranja Angus Younga. Med obiskovanjem dramsko-gledališke gimnazije je začel obiskovati privatne ure bobnov pri učitelju Marku Lasiču. Ta ga je kasneje napotil v šolo priznanega tolkalista Zlatka Kaučiča, ki jo je obiskoval 5 let. Preplet tega mu je kasneje pomagal pri odločitvi o nadaljnji glasbeni poti. Že od začetka je aktivno sodeloval pri ustvarjanju glasbe v zasedbah Placubendu, Apadopulus BIBI, Kombo B in Koromač. Sodeloval je tudi z gledališčem in bil soavtor glasbe v nagrajeni predstavi Bolje tič v roki, kot tat na strehi. Sodeloval je tudi pri snemanju in ustvarjanju filmske glasbe za filme Tišina, Camera obscura in Graditelj. Trenutno igra v zasedbah Nesesari Kakalulu, Koromač, Kavasutra, TRIIIS, MaRuŽi ter Brencl Banda. Slednji se je kot zadnji pridružil na vabilo Andreja Boštjančiča – Rude, da bi z dodatnim zvokom in ritmom bobnov prispeval k novi burji v nadaljnjem ustvarjanju zasedbe.

Matjaž Bajc

Matjaž Bajc, rojen v Šempetru pri Gorici, je začel z igranjem saksofona, ki ga je z vstopom v pihalni orkester zamenjal s tenorsko tubo. Pri 13. letih se je prvič seznanil z bas kitaro in začel šolanje v kreativni šoli imenovani Kombo B – Zvočni Izviri svetovno priznanega tolkalista Zlatka Kaučiča. V času šolanja je soustanovil skupino Koromač, katera je trenutno še zelo aktivna, in spoznal učitelja Jošta Drašlerja, ki ga je navdušil nad kontrabasom. Tako je kontrabas postal njegov primarni inštrument. Študij kontrabasa je nadaljeval v Trstu pri profesorju Giovanniju Maierju. Od takrat ga glasbena pot vodi preko različnih žanrsko glasbenih vsebin. Aktiven je v raznih glasbenih skupinah; Koromač, Kombo B, Apadopulus Bibi, Acamar trio, Brdonč trans quartet, Vitezi Ritma, Alchemical Playgrounds, Eht Zeđ, Triiis, Wood Ensamble, Orchestra senza onfini – orkester brez meja, Brencl Banda. 

 • Fotographija - Tilen Persič, Eva Buchinger
 • Fotographija - Tilen Persič, Eva Buchinger

Raider

Vocals: 4 microphones
Violin: XLR connector with Phantom power
Accordion: XLR connector with Phantom power
Double Bass: DIbox
Guitar: XLR connector or DIbox

Arhiv

Press

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover

Novice